14 Kasım 2012 Çarşamba

Alexa.com İslam Ülkelerinin Karnesini Cıkardı


Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerini inleyen Alexa.com İslam ülkelerini ilgilendiren ilginç bir sonuç çıkardı.

 Alexa.com 'a verileri baz alındığında Irak 'ta en çok ziyaret edilen 100 interter sitesinin 10 tanesinin cinsel içerikli siteler olduğunu görüyoruz. Bu rakam Ürdün ve Cezayir 'de 7 ye düşerken, Mısır ve Lübnan 'da ise 3 olarak görülüyor. En temiz olanları ise İran, Kuveyt ve Bahreyn ülkeleri :) Yani bu ülkelerin verilerinde herhangi bir cinsel siteye giriş yapıldığı rastlanmamış. İslam ülkeleri deyince elbette ki Türkiye 'de bu listeye dahil. Neyse ki bizimde karnemiz diğerlerinden daha iyi. İlk 100 siteden sadece 1 tanesi cinsel içerikliymiş. Ama bu rakamın düşük olması elbette ki cinsel sitelerinin büyük ölçekte yasaklı olduğunu hatırlatalım. Bunun büyük etkisi olduğu ortada. Ama tabi VPN dahil çeşitli proxy yöntemlerini kullanan Ali Cengiz 'lerde var :)

Bu arkadaşları Alexa.com 'un tespit edebilmesi mümkün değil. Türkiye 'den bağlanan bir insan farklı bir ülkeden giriş yapıyor gibi gösterilebiliyor. Bu açıklamadan sonra siz de benim düşündüğümü düşünüyorsunuz değil mi ? :))


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder