28 Ocak 2015 Çarşamba

Yasaklı Web Sitelerine Girme

İnternete uygulanan sansürün maalesef her geçen gün arttığı ülkemizde keşke bu tür eklentilere gerek kalmadan giriş yapabilsek ama bizi buna mecbur bırakıyorlar.. diye sitem ederek, yasaklanmış web sitelerine nasıl gireceğimizi anlatmaya hemen başlayayım ben daha fazla uzatmadan :)

Ufak bir tarayıcı eklentisiyle bu sorunun rahatça aşabiliyoruz. Herkesin aklına ilk gelen elbette ki ZenMate oluyor. Gerekirse ZenMate 'nin de nasıl kullanıldığını da detaylı şekilde inceleriz ama bugün bahsedeceğim eklenti ZenMate değil, onun kadar başarılı olan Hola

Hola 'yı kullanmak oldukça basit. İlk yapmamız gereken buraya tıklayarak, Hola eklentisini tarayıcımıza yüklemek. Kurulum işlemini tamamladıktan sonra, tarayıcımıza aşağıda ki fotoğrafta gösterdiğim şekilde bir eklenti yüklenmiş olacak.





Eklentiye tıkladığınızda başlatılacak olan Hola, ilk önce sizden bir ülke seçmenizi isteyecek. Seçeceğiniz ülkedeymiş gibi görünmenizi sağlayacak bu seçimde tercih tamamen sizin. İsterseniz Amerika 'da görünebilir, isterseniz başka bir ülke seçebilirsiniz. Liste oldukça uzun.

Hola 'yı tarayıcınızdan kaldırmanıza gerek yok. Devamlı açık halde kullanabilir veya engelli siteye girip çıktıktan sonra kapatabilirsiniz. Yine yukarıda ki fotoğrafta, eklenti penceresinde ki sağ üst köşede bulunan kapatma tuşunu zaten gördünüz. Tıklayarak Hola 'yı deaktif edebilirsiniz.

Bilmenizde fayda var. 

Hola açıkken, gezdiğiniz sitelerde ki reklamları, seçtiğiniz ülke dilinde göreceğinizi hatırlatayım. Anlamsız reklamlarla karşılaşmanızın sebebi budur. Hola 'yı kapatıp, sayfayı yenilediğinizde, reklamların tekrar Türkçe olduğunu göreceksiniz.

Sorularınız olursa Twitter hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Herkese bol şans.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder